IMG_0475.jpeg

WKR verhoogd naar 3%

Doe iets extra's voor je medewerkers!

De vrije ruimte van de werkkostenregeling is eenmalig verhoogd van 1,7 procent naar 3 procent voor de eerste € 400.000 van de loonsom per werkgever. 

Dit is een van de zes nieuwe belastingmaatregelen die het kabinet heeft genomen om ondernemers in deze coronacrisis verder te ondersteunen.

Werkgevers kunnen via de vrije ruimte van de werkkostenregeling vergoedingen en verstrekkingen aan hun werknemers geven zonder dat deze worden belast. Zij kunnen zelf bepalen waaraan en óf zij de vrije ruimte willen besteden, voor zover dit gebruikelijk is.

Hoewel de vergoedingen en verstrekkingen vanuit de vrije ruimte onbelast zijn, moeten werkgevers wel kosten maken om deze vergoedingen en verstrekkingen te financieren. Voorbeelden zijn kerstpakketten en bedrijfsuitjes.

Sinds 1 januari 2020 is de vrije ruimte 1,7 procent voor de eerste € 400.000 van de loonsom per werkgever. Voor het bedrag boven € 400.000 geldt een percentage van 1,2. 

De staatssecretaris verhoogt  de vrije ruimte voor de eerste

€ 400.000 van de loonsom per werkgever eenmalig en tijdelijk naar 3 procent voor het jaar 2020.

Deze verhoging geeft werkgevers die daar de ruimte voor hebben mogelijkheden om hun werknemers in deze moeilijke tijd extra tegemoet te komen, bijvoorbeeld door het verstrekken van een bloemetje of een cadeaubon. 

©2021 Eigenwijze Bestuivers | Disclaimer & Privacy | Algemene Voorwaarden