TEAMBUILDING IN JE ACHTERTUIN: 3 TIPS

Bijgewerkt op: 29 mei 2020


Heb je het gevoel dat je je team onvoldoende kunt motiveren in deze quarantaine tijd? Verlang jij ook zo naar kantoor, erop uit te gaan, LIVE je collega's weer te ontmoeten, met elkaar een kop koffie te drinken, samen te werken én elkaar weer écht in de ogen te kijken?


In het begin was het natuurlijk best wel even lekker om thuis te werken maar na een aantal weken verlang je naar kantoor, je collega's weer echt te zien, zelfs die ene rare collega met zijn nukken.

Het is verstandiger nog even thuis te werken en probeer je je team bij elkaar, gemotiveerd en geïnspireerd te houden, er te zijn voor ze, een luisterend oor te bieden. Maar het is toch echt wel lastig, de muren komen op je af, soms voel je je eenzaam...de projecten liggen stil, het contact met klanten is minder dan normaal, er wordt weinig omzet gerealiseerd. En natuurlijk lukt het allemaal wel in contact te blijven met je team door middel van video bellen via Zoom, Skype, FaceTime en Teams, het organiseren van video-vrijmbo's of maak jij zelfs gebruik van de ultieme muzikale groeps karaoke app: SMULE.

Heb je het gevoel dat je drukker bent dan ooit achter je pc met je team en heb je toch het idee dat je team je soms door de vingers glipt? Hieronder volgen een drietal tips voor een hechter & gemotiveerder teamgevoel.TEAMBUILDING


In crisistijden is teambuilding belangrijker dan ooit. Maar hoe doe je dat nu? Wat kun jij nog meer doen om je team gemotiveerd en geïnspireerd te houden?


1. ONTDEK ELKAARS KWALITEITEN EN TALENTEN


Het ontdekken en benoemen van de talenten en kwaliteiten van je team werkt enorm bevorderend.

Het ontdekken van elkaars talenten en kwaliteiten en dit ook bevestigd zien worden door je teamgenoten werkt enorm stimulerend, je team wordt hechter en dit komt uiteindelijk je teamspirit ten goede. Geef een talentengame op maat kado.

2. ORGANISEER EEN (1,5 METER) BUITENACTIVITEIT


Geef je team een buitenactiviteit kado: buitenlucht maakt je team gezonder! Buiten zijn reduceert stress, het bevordert de hersenfuncties en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik begrijp ook wel dat je nu geen budget & ruimte hebt om je team mee naar het buitenland te nemen. Maar het kan ook anders.

Geef je team een activiteit kado "in je achtertuin" zodra Corona voorbij is en je weer LIVE bij elkaar kunt komen. Je organiseert al een buitenactiviteit "in je achtertuin" van Nederland, dichtbij is zo prachtig! Neem bijvoorbeeld 't Groene Hart, De Wadden, Zeeland, Limburg... plan & organiseer buitenactiviteiten met je team omdat iedereen van buiten zijn zoveel energie krijgt. De communicatie, vertrouwen en binding wordt alleen maar beter binnen je team. Dit zie je gegarandeerd terug op de werkvloer. Een aantal voorbeelden van buitenactiviteiten: Krijgerskunst op het strand van Texel (met 1,5 meter afstand), doe een lesje YOGA voor het ontbijt, ga kanoën door 't Groene Hart, ga Blokarten op het strand van Zeeland, stap op de fiets en ontdek de omgeving van je bedrijf of de omgeving van je klanten of ga varen met elkaar. En uiteraard moet er een samenwerkingselement in verwerkt worden met bijvoorbeeld een game op maat.


3. BORRELEN EN ETEN: "HOE MEER ZIELEN, HOE MEER VREUGD.."


Teambuilding afsluiten met een borrel en lekker eten is essentieel om hechter te worden met elkaar. Uit diverse studies blijkt namelijk dat wij (sociale wezens) dit nodig hebben om (diepere) relaties op te bouwen met elkaar: "hoe meer zielen, hoe meer vreugd..." zorgt voor geluksgevoel en een goede gezondheid. Nog even napraten, de dag doornemen na een teambuildingsactiviteit, versterkt de onderlinge band. Je krijgt meer vertrouwen in elkaar, de communicatie wordt beter, je team wordt hechter, kortom dit zie je altijd terug op de werkvloer.

Nu organiseer je wellicht nog video-vrijmbo's en borrel je op afstand met je team maar zodra je weer met je team samen kunt zijn in een 1,5 meter samenleving, trek erop uit (NAAR BUITEN) en vergeet niet altijd af te sluiten met een borrel en of diner.


HEEL VEEL SUCCES!

46 weergaven0 opmerkingen