top of page

TEAMBUILDING IN JE ACHTERTUIN: 3 TIPS

Bijgewerkt op: 29 mei 2020


Heb je het gevoel dat je je team onvoldoende kunt motiveren in deze quarantaine tijd? Verlang jij ook zo naar kantoor, erop uit te gaan, LIVE je collega's weer te ontmoeten, met elkaar een kop koffie te drinken, samen te werken én elkaar weer écht in de ogen te kijken?


In het begin was het natuurlijk best wel even lekker om thuis te werken maar na een aantal weken verlang je naar kantoor, je collega's weer echt te zien, zelfs die ene rare collega met zijn nukken.

Het is verstandiger nog even thuis te werken en probeer je je team bij elkaar, gemotiveerd en geïnspireerd te houden, er te zijn voor ze, een luisterend oor te bieden. Maar het is toch echt wel lastig, de muren komen op je af, soms voel je je eenzaam...de projecten liggen stil, het contact met klanten is minder dan normaal, er wordt weinig omzet gerealiseerd. En natuurlijk lukt het allemaal wel in contact te blijven met je team door middel van video bellen via Zoom, Skype, FaceTime en Teams, het organiseren van video-vrijmbo's of maak jij zelfs gebruik van de ultieme muzikale groeps karaoke app: SMULE.

Heb je het gevoel dat je drukker bent dan ooit achter je pc met je team en heb je toch het idee dat je team je soms door de vingers glipt? Hieronder volgen een drietal tips voor een hechter & gemotiveerder teamgevoel.TEAMBUILDING


In crisistijden is teambuilding belangrijker dan ooit. Maar hoe doe je dat nu? Wat kun jij nog meer doen om je team gemotiveerd en geïnspireerd te houden?


1. ONTDEK ELKAARS KWALITEITEN EN TALENTEN


Het ontdekken en benoemen van de talenten en kwaliteiten van je team werkt enorm bevorderend.

Het ontdekken van elkaars talenten en kwaliteiten en dit ook bevestigd zien worden door je teamgenoten werkt enorm stimulerend, je team wordt hechter en dit komt uiteindelijk je teamspirit ten goede. Geef een talentengame op maat kado.

2. ORGANISEER EEN (1,5 METER) BUITENACTIVITEIT